Glassoorten

Welke beglazing kiest u?

Glas is er in vele varianten en allemaal hebben ze een eigen functie. Mogelijk wilt u het huis verduurzamen of meer daglicht in huis? Dit kan in een andere glaskeuze resulteren dan wanneer u kiest voor het aanbrengen van meer comfort in huis. We hebben de functie en voordelen van ieder glassoort voor u uitgewerkt. Dat helpt u op weg in het maken van keuzes. Wilt u meer info of zijn er vragen? De glaszetters van Glashelden helpen graag bij uw zoektocht naar de juiste beglazing.

Het glasaanbod van Glashelden

Isolatieglas
Dit glas doet precies wat het zegt: Het isoleert beter dan andere beglazing. Afhankelijk van de glaskeuze resulteert dit in meer comfort, minder kou in huis maar ook minder warmte, geen koude trek rondom ramen, minder onderhoud, minder kans op een inbraak en het is geluidswerend. Dit zijn de verschillende opties:

HR++ isolatieglas: Dit glas isoleert 3x beter dan regulier dubbel glas door een onzichtbaar flinterdun metaallaagje en een isolerende gasvulling.
Zonwerend isolatieglas: Dit is hoog-rendementsglas met een zonwerend metaallaagje. Het beschermt dubbel tegen warmte en houdt kou tegen.
Gelaagd isolatieglas: Dit glas heeft een onzichtbare veiligheidsfolie en zorgt ervoor dat bij breuk het glas niet in scherven naar beneden valt.
Geluidswerend isolatieglas: Deze geluidwerende beglazing kan tot 4 keer meer lawaai tegenhouden dan gewoon dubbelglas.

Floatglas
Dit is het meest verkochte enkel glas. Het is volledig vlak, heeft doorzichtig helder glas en is verkrijgbaar in  verschillende kleuren (o.a. brons, grijs etc.) . Blank floatglas is nooit 100% zuiver helder en heeft van nature een iets groenige schij. Dit is goed te zien zodra het glas kops wordt bekeken.

Gelaagd glas
Dit is veiligheidsglas bestaande uit minstens twee glasbladen die onverbrekelijk met elkaar verbonden zijn door een kunststoffolie. Bij een onverhoopte breuk blijven de scherven aan de folie kleven. Indien de tussenlaag van gelaagd glas langdurig wordt blootgesteld aan vocht kan deze worden aangetast en onthechten van de glasbladen. Dit is niet volledig te voorkomen, maar kan verminderd worden door bijvoorbeeld de randen van het glas zodanig te slijpen dat er geen vocht op blijft staan, of de kopse kanten aan de bovenzijde te behandelen met een blanke lak of transparante beglazingskit. Gelaagd glas is nooit 100% zuiver vlak maar heel licht golvend, dit is zo weinig dat dit het doorzicht niet verstoord.

Draadglas
Draadglas is een glassoort met in het glas draden in een meestal vierkant rasterpatroon. Het gaaswerk houdt bij breuk van de ruit de glasscherven bijeen waardoor draadglas tot de veiligheidsglassoorten behoort. Draadglas is in het algemeen 6 á 7 mm dik. Er worden verschillende soorten draadglas onderscheiden:

Brute draadglas: licht geribbeld, half doorzichtig
Engels draadglas: veel kleine bobbeltjes, van half doorzichtig tot bijna ondoorzichtig
Spiegeldraadglas: echt vlak, goed doorzichtig
Figuurglas met bewapening: in diverse soorten

Figuurglas
Blank of gekleurd glas waarop aan het einde van de glasoven een decoratief patroon wordt aangebracht door het tussen twee walsen te laten glijden terwijl het nog zacht is. Op één zijde van de walsen is een patroon aangebracht. Vrijwel elk soort figuurglas kan ook eventueel toegepast worden in isolatieglas.

Glas-in-lood
Glashelden heeft haar eigen glas-in-lood atelier. Wij zijn gespecialiseerd in het repareren, restaureren, ontwerpen en maken van nieuwe glas-in-lood ramen.  Op basis van een bestaand ontwerp of uw wensen worden bij Glashelden nieuwe glas-in-lood ramen gemaakt ofoude panelen hersteld. We hebben een grote collectie van zowel oude als nieuwe glassoorten op voorraad in diverse kleuren. Daardoor kunt u bij ons terecht voor glas-in-lood constructies in diverse stijlen, van eenvoudige rechte ruitjes tot zeer bewerkelijke patronen vergelijkbaar met kerkramen.

Duurzame samenwerkingen

Om de kwaliteit van ons werk te kunnen waarborgen werkt Glashelden nauw samen met glasgroothandel van Noordenne Groep en groothandel voor glaszetmaterialen Avabel. Glashelden levert maatwerk, heeft minimale doorlooptijden en is transparant naar de klant. Dit is mogelijk omdat wij altijd op deze twee groothandels kunnen rekenen. Daarnaast hebben beide organisaties duurzaamheid en sociale betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Daar maken wij graag deel van uit!

De kwaliteiten van Glashelden

Monteren in nieuwe kozijnen
Renoveren van bestaande kozijnen
Vervangen van een kapotte ruit
Leveren van glas, kozijnen en beglazingsartikelen