Een ruit met een barst of gat?

Glas vervangen

Is er bij u een ruit kapot gegaan? Dat kan vele oorzaken hebben, zoals een deur die hard dichtgewaaid is, een inbraak of een ongelukje. Vanzelfsprekend wilt u dit snel verholpen hebben, want er liggen waardevolle spullen binnen in huis, de randen van glas zijn scherp en u wilt ook niet in de kou zitten. Glashelden is spoedig ter plaatse voor eerste hulp in regio Peel en Maas, Horst aan de Maas, Leudal en Venlo, waarbij u kunt rekenen op:

 • >25 jaar ervaring

 • Nabijheid van onze monteurs

 • Levering maatwerk – ook voor uw glasverzekering

 • Montage van noodvoorzieningen

 • Beschikbaarheid voor particulieren, bedrijven en tussenpersonen

  • Snel contact via ons online formulier

Wat te doen bij een kapotte ruit

Het is niet voor iedereen even gemakkelijk om een kapotte ruit te vervangen. Glas vervangen is specialistisch werk dat u beter kunt overlaten aan onze vakmannen. Om snel en vakkundig de situatie te beoordelen vragen wij u om onderstaand formulier in te vullen en foto’s van de kapotte ruit toe te voegen. Dit kan de ruit van een raam, een deur, een schuifpui, een douchedeur of iets anders zijn. Wij nemen dan telefonisch contact op om te overleggen wat de vervolgstappen zijn en plannen we een bezoek in.

Behandelen van condens in glas

Condens in glas ontstaat bijvoorbeeld door vocht in de spouw, door een breuk in het glas (meestal gedekt door uw glasverzekering) of door een fabricagefout (bij de juiste montage geven leveranciers hier maximaal 10 jaar garantie op). In de meeste gevallen is het echter slijtage van de randafdichting door ouderdom. De ruit is dan aan vervanging toe. Condensvorming is een langzaam proces dat in eerste instantie niet zichtbaar is, maar gaandeweg ontstaat er een witte waas in de ruit: kalk.

Is condensvorming in glas voorkomen? Ja, dat kan door kozijnen goed te onderhouden en tijdig te schilderen. Dicht ook gaten en kieren en kit alle naden netjes. U kunt voor dit werk ook een vakman inschakelen, zodat u zeker weet dat het goed gebeurt. Kunt u condens in glas te verhelpen? Helaas niet, als vocht eenmaal tussen dubbele beglazing zit is het onmogelijk om dit te herstellen. We bevelen dan ook aan om de ruit te vervangen. Onze glaszetters helpen u bij deze klus. Het vervangen van glas met condensvorming heeft geen spoed, maar is wel noodzakelijk.

Stappenplan Glashelden bij het vervangen van een ruit

1. Vul onderstaand contactformulier in en voeg foto’s toe van de kapotte ruit

2. Wij nemen op werkdagen binnen 24 uur telefonisch contact met u op om de situatie te bespreken

3. Inplannen van een afspraak voor de ruitvervanging of het monteren van een noodvoorziening

Vul dit formulier in

Om het gebroken glas of de gebarsten ruit goed te kunnen beoordelen vragen wij u om dit formulier in te vullen. Voeg ook minimaal één (maar het liefst meerdere) foto(‘s) toe van de gebroken ruit, zodat we de situatie goed kunnen beoordelen. Zo weten onze glaszetters vooraf wat ze kunnen verwachten en daardoor kan spoedig hulp geboden worden bij het vervangen van glas of het plaatsen van een noodvoorziening.

  Bekijk Portfolio

  PORTFOLIO

  Bekijk Glasinspiratie

  INSPIRATIE BEGLAZING