Is er een probleem als u beslagen ramen heeft?
Zijn bij uw huis de ramen beslagen en vraagt u zich af of dit wel de bedoeling is? Condensvorming op de ramen treedt jaarlijks op in het najaar. In deze blog leggen we uit wanneer het normaal is en er dus niets aan de hand is. Maar ook wanneer het wél problematisch is en u actie moet ondernemen.
Buitenkant van het glas
Zijn de ramen aan de buitenkant beslagen? Dan is er niets aan de hand en u kunt er ook niets tegen doen! Dit betekent namelijk dat er buiten een hoge luchtvochtigheid is in combinatie met lage temperaturen. Gewoon een weersverschijnsel dus dat zich uit op de ruit. Gaandeweg de dag verdwijnt de condensvorming vanzelf.
Tussen het glas in
Daarentegen is vocht tussen de beglazing geen goed teken. Bij vocht tussen de glasplaten is er altijd sprake van een lek. En een dergelijke beschadiging kan niet gerepareerd worden. De enige optie die u heeft is het vervangen van glas. Een klus die onze glaszetters wekelijks meerdere keren uitvoeren en die we door de werkomvang flexibel en op korte termijn kunnen realiseren.
Binnenkant van het glas
Zit de condensvorming aan de binnenkant van uw ramen? Dit heeft met de isolatiekwaliteit van uw huis te maken. Vaak is hier sprake van bij enkelglas en zelfs bij dubbelglas kan dit gebeuren. Ga aan de slag met het verduurzamen van uw huis als u dit wilt verbeteren, bijvoorbeeld door te kiezen voor HR++ glas.
Ook goed ventileren helpt als u beslagen ramen hebt aan de binnenkant. Een te hoge luchtvochtigheid binnen niet goed. Zet daarom de ramen (op kiepstand) of de roosters open voor voldoende frisse lucht in huis.
Hopelijk zit de condensvorming bij u thuis aan de buitenkant van de ramen. Dan is het goed en hoeft u zich geen zorgen te maken. Is dit niet het geval en wilt u graag meer advies? Bel (077 – 3075084) of mail (info@glashelden.nl) dan naar Glashelden! Wij geven u graag advies of helpen u indien nodig verder.