De waarde van glas voor huizen en bedrijfspanden

De glasmarkt is volop in beweging. Deze groei heeft twee redenen: Het glas wordt geavanceerder en de werkmethoden van glaszetters blijven zich doorontwikkelen. Niet geheel verrassend dus dat verduurzamen hot topic is in de samenleving. Tel daar alle andere voordelen op het gebied van licht, zicht, ruimte en rust erbij op en je snapt waarom er een tekort is aan gespecialiseerde glaszetters. Daar zijn deze waardevolle voordelen de ‘boosdoener’ van:

Verduurzamen

Eigenlijk is het nog helemaal niet zo heel lang geleden dat huizen voorzien werden van enkelglas. Toen eenmaal dubbele beglazing op de markt verscheen, verdween het enkelglas naar de achtergrond. Maar inmiddels heeft zelf triple glas al haar intrede gemaakt in de woningbouw. Met dit glassoort wordt het verduurzamen van woningen en bedrijfsruimtes naar een nog hoger level getild. Met deze ramen verlies je nog minder warmte uit huis en houd je nog meer kou buiten. Dat is goed voor het klimaat én voor je portemonnee.

Zicht en licht

Wij mensen zijn niet gemaakt voor het donker en hebben dagelijks ons portie gelukshormonen  in de vorm van endorfine en serotonine nodig. Daar is licht en zicht voor nodig. Deze twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Meer zicht in huis met licht in huis en meer licht in huis met zicht. Laat dat nou net één van de grote woontrends van de afgelopen jaren zijn. Grote puien en raamoppervlakten in de vorm van een serre, een leefkeuken of een aanbouw met uitzicht op buiten. De mogelijkheden op het gebied van glas groeien en de woonwensen van mensen groeien mee.

Ruimte

Met glas creëer je ruimte in huis, maar ook meerdere ruimtes in huis. Ook bij deze trend is een hoofdrol weggelegd voor glas. Grote ruimtes worden opgesplitst door middel van een glazen wand,  een glazen deur of een glazen schuifpui. Zo creëer je een knusse sfeer in huis met meerdere fijne plekken. Anderzijds kan beglazing er ook voor zorgen dat een ruimte optisch groter lijkt. Dit zie je vaak bij woningen met kleinere woonruimtes. Steeds meer muren en dichte deuren maken plaats voor een constructie met glas. Dit resulteert in een heerlijke open doorkijk naar andere ruimtes.

Glashelden denkt mee met uw woonwensen

Kort samengevat resulteert de juiste beglazing in een duurzamere woning, scheelt het geld in de portemonnee en biedt het ontelbaar veel opties voor het vergroten van uw wooncomfort. Heeft u bouw- of verbouwplannen en speelt beglazing daar een belangrijke rol in? Laat u dan adviseren door Glashelden, zodat u weet wat voor uw woonsituatie allemaal mogelijk is. Bel (077 – 3075084)  of mail (info@glashelden.nl) ons voor info en maak een vrijblijvende afspraak.