Extra aandacht voor het beroep glaszetter

Brancheorganisatie OnderhoudNL Sector Glas vertegenwoordigt alle glasbedrijven in Nederland, ook Glashelden. Er zijn momenteel veel uitdagingen voor glaszetters, zoals de instroom van gekwalificeerd personeel of het lobbyen voor haalbare normen en subsidies. OnderhoudNL Sector Glas ondersteunt ons daarbij, zeker omdat het beroep de afgelopen jaren in een stroomversnelling terechtgekomen is. Hoe is dit zichtbaar in de markt en binnen ons bedrijf?

Vakmanschap

Glaszetten was vroeger veelal een karwei dat naast het reguliere werk erbij gedaan werd. Zo zorgde bijvoorbeeld de schilder van de raamkozijnen ervoor dat ook glas geplaatst werd. Dit is inmiddels al lang niet meer het geval, mede door de groei van het aantal toepassingen in glas en de bijbehorende bouwmaterialen. Om de klant goed te bedienen is kennis en kunde nodig. Zeker nu het verduurzamen van woningen en bedrijfspanden prioriteit is, is vakmanschap een must.

Veiligheid

Naast vakmanschap is een belangrijke rol weggelegd voor veiligheid en werkmethoden. Er zijn namelijk landelijke veiligheidseisen opgesteld waar glaszettersbedrijven aan moeten voldoen. En ook de werktechnieken die gehanteerd worden blijven in beweging. Zo moet een erkend glaszetter op de hoogte blijven van zaken als doorvalwering, windbelasting, inbraakwering en meer. Er is scholing nodig om up-to-date te blijven over de nieuwste werkmethoden en regels.

Kansrijk beroep

Deze beweging in de markt en de grote interesse voor het verduurzamen van huizen, zorgt ervoor dat er landelijk veel vraag is naar glaszetters. De vraag is zelfs groter, dan het aantal glaszetters op de arbeidsmarkt. Daarom wordt glaszetter gezien als een kansrijk beroep: Veel ontwikkeling, hoge baankansen en ruimte voor specialisatie. Brancheorganisatie OnderhoudNL helpt bij het zichtbaar maken van de baankansen binnen dit vakgebied.

OnderhoudNL en Glashelden

Glashelden is lid van brancheorganisatie OnderhoudNL. Dit betekent dat ons bedrijf voldoet aan de geldende veiligheidseisen en werkt volgens de nieuwste werkmethoden. Ook bij Glashelden staat een vacature open voor een glaszetter op ZZP-basis of op basis van payroll. Bel bij interesse naar ons kantoor via 077 – 3075084 of stuur jouw CV naar info@glashelden.nl. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Check dan onderstaand filmpje dat in samenwerking met OnderhoudNL ontwikkeld is.